Tilbage til Besøgsven-ordning og anden støtte

En frivillig fortæller om at være besøgsven, om at støtte og give lidt ekstra omsorg

Hiba Osman fortæller om at være besøgsven, om at støtte og give lidt ekstra omsorg

”Den første gang jeg var ude som frivillig, var i forbindelse med en ældre somalisk kvinde, som ikke talte noget dansk. Sygeplejersken havde kontaktet ERT, fordi hun syntes, at kvinden virkede ensom. Kvinden fik besøg en gang imellem, men personalet tænkte, at hun godt kunne bruge en besøgsven, som talte somalisk, kunne snakke lidt med hende og spørge, om hun havde brug for noget og lignende. Da jeg kom ind til den ældre kvinde blev hun rigtig glad og fortalte om sig selv og sin familie.
Nogle dage efter mit første besøg skulle kvinden til en scanning, og hun ville rigtig gerne have, at jeg tog med. Jeg spurgte, om det var fordi, hun ville have, at jeg skulle tolke, men det var det ikke. Hun var bare en smule utryg ved, hvad der skulle ske og ville være mere rolig, hvis jeg kom med. Så jeg tog med, og når der fx var høje lyde under scanningen, kunne jeg sige, at det var helt normalt og ganske ufarligt osv.
I alt besøgte jeg hende 3-4 gange. Jeg kunne tale med hende på hendes eget sprog og hun fik den ekstra støtte og omsorg som hun havde brug for. Jeg synes, det var et rigtig godt initiativ fra afdelingens side, at de kontaktede Etnisk Ressourceteam og lige brugte de minutter, det krævede af dem for at sætte mig ind i situationen.”
Hiba Osman, Studerende