Tilbage til Sådan hjælper vi

Undervisning/rådgivning

Undervisning/rådgivning

En vigtig del af Etnisk Ressourceteams opgaver er at rådgive hospitalets personale. Rådgivningen kan ske via e-mail, per telefon eller der er mulighed for personlige møder på afdelingerne.

Undervisning af personale foregår oftest på de enkelte afdelinger eller i hospitalsaulaer, hvor der bl.a. er mulighed for diskussion af cases og for supervision. Undervisning foregår også på andre hospitaler og sundhedsinstitutioner i og udenfor Danmark.

Etnisk Ressourceteams undervisningstilbud omhandler bl.a. interkulturel kommunikation, sygdomsforståelser, etik, bioetik, sjælesorg og ritualer. Der findes mere detaljerede beskrivelser af Etnisk Ressourceteams undervisningstilbud under menupunktet ”Undervisningstilbud”.

Undervisningen bliver varetaget af frivillige, med særlige faglige og erfaringsmæssige kompetencer blandt Etnisk Ressourceteams ressourcepersoner.

Undervisningen er eftertragtet og der er flere dygtige og kompetente undervisere i ERT.

En frivillig fortæller om det at yde rådgivning og møde det enkelte menneske i øjenhøjde

Hiba Osman fortæller om det at yde rådgivning og møde det enkelte menneske i øjenhøjde ”Jeg blev kaldt ud til en afdeling, hvor en somalisk mand, skulle have foretaget en større og risikabel operation, som blandt andet betød, at han skulle ligge på isolationsstue i 3 uger efter operationen. Manden havde frabedt sig alt besøg, …

En frivillig fortæller om Etnisk Ressourceteams undervisning

Nadia Qureshi fortæller om Etnisk Ressourceteams undervisning ”I min undervisning møder jeg forskellige faggrupper inden for social- og sundhedsvæsenet. Og det vigtigste hver gang er at tage udgangspunkt i, hvilke erfaringer og behov modtagerne af undervisningen har. Etnisk Ressourceteams undervisning handler om at være med til at sikre, at mødet mellem patienter og pårørende med …