Tilbage til Om os

Arkiv

Arkiv

Invitation til seminar den 14. november fra Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital om ældre indvandrer og flygtninge. Læs mere her Invitation_EthnicHealth

Etnisk Ressourceteam inviterer til gåhjem- møde i anledning af hospitalsundersøgelse om personalets oplevede barriere i mødet med

minoritetspatienter. Resultaterne offentliggøres d. 06 sep. , 2012 kl.14-16

på Rigshospitalets afsnit 2142. Palliation og de ældre med minoritetsbaggrund er

det andet emne. Tilmelding er påkrævet og sker til naveed.baig@rh.regionh.dk

Læs hele programmet her: Gåhjem-møde_sep2012

19.1.2012
Rekordhøjt antal henvender sig til ERT
for støtte og sparring
Etnisk Ressourceteam har opgjort antallet af henvendelser fra patienter og pårørende og personale i 2011 til at være over 200.

Tallet viser at, at det er en stigning i henvendelser vedrørende støtte til patienter og pårørende med minoritetsbaggrund i forhold til 2010. Samtidig er antallet det højeste nogensinde i ERTs historie. Tallet er alene patientrelaterede henvendelser med henblik på støtte, rådgivning og sparring i konkrete møder mellem hospitalspersonale og patienter og pårørende med minoritetsbaggrund.

Undervisning og introduktionsmøder om Etnisk Ressourceteams funktion og formål skal lægges til ovennævnte tal.

Etnisk Ressourceteam får ny forbedret hjemmesideRessourceteam.dk er under udvikling. Du kan opleve at hjemmesiden får nyt vigtigt indhold og bliver endnu mere grafisk. Samtidig udvider vi nyhedsstrømmen til alle interesserede. Vi glæder os til at præsentere den i begyndelse af 2012.

Etnisk Ressourceteam er nu en permanent ordning

Etnisk Ressourceteam er fra 1. februar 2011 blevet en permanent ordning på Herlev Hospital, Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital og Hvidovre Hospital.
Etnisk Ressourceteam tilbyder blandt andet omsorgsbesøg til patienter og pårørende med etnisk minoritetsbaggrund samt rådgivning og undervisning af hospitalets medarbejdere.

Teamet består af frivillige mænd og kvinder med forskellig etnisk og religiøs baggrund.

– Vi glæder os til det fortsatte samarbejde, som skaber mulighed for at imødekomme etniske minoriteters behov for omsorg og støtte, siger Naveed Baig, der fortsætter som koordinator af Etnisk Ressourceteam.

– Ordningen kan også være med til at give hospitalspersonalet den nødvendige ekspertise i deres daglige møde med etniske minoriteter, siger han.

Etnisk Ressourceteam har hovedsæde på Rigshospitalet og kan kontaktes døgnet rundt.

(fra Herlev Hospitals Intranet)